perjantai 15. kesäkuuta 2012

Omega-3-lisät hyödyttömiä diabeetikoille?

Tyypin 2 diabetestä sairastavilla on suuri riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Väestötutkimuksissa suuri omega-3-rasvahappojen eikosapentaeenihapon (EPA) ja dokosaheksaeenihapon (DHA) saanti lähinnä kalasta on liittynyt alhaisempaan sydänkuolleisuuteen. Näin omega-3-rasvahappoja sisältäviä kalaöljyvalmisteita on markkinoitu ja myyty valtavia määriä juuri sydänterveyttä edistämään.

Kuva: pronutritionist.net


maanantai 11. kesäkuuta 2012

Protaus - osa 2

Protaajan eväät?
Viikonloppuna huomasin, että protaus on ottanut tuulta purjeisiin myös toisessa iltapäivälehdessä, ja toimittajakin on sitä hyvällä menestyksellä testannut. Proteiini näyttäisi olevan myös elinterviketeollisuuden uusi trendi. Kaikki suuret toimijat tuovat markkinoille proteiinilla täydennettyjä tai luonnostaan proteiinipitoisia tuotteita. Tuntuu melkein siltä, että perinteinen teollisuus haluaa oman osansa merkkittäväksi paisuneesta lisäravinnekaupasta. 

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset

Pohjoismaisten ravitsemussuositusten 2012 energiaravintoaineiden jakaumaa ja ravintoaineita käsittelevän 1. luvun luonnos löytyy täältä. Näistä tullaan varmasti keskustelemaan vielä runsaasti mediassa.


Kuva: www.sxc.hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...